Take away koffie coffeelovers

We really need you now!

Ben jij een echte coffeelover?

Coffeelovers houdt van koffieliefhebbers en andersom. Onze liefde voor het zwarte goud, maar ook voor thee, delen we maar al te graag. Onze speciaal getrainde Coffeelovers-barista’s malen voor elke koffie verse bonen en ze verrassen liefhebbers graag met liefdevolle latte-art, in de vorm van het bekende Coffeelovers-hartje.

COFFEELOVERS
Coffeelovers is opgericht door koffiebranderij en theepakkerij Blanche Dael in Maastricht. Dit familiebedrijf is in 1878 door Guillaume Dael opgericht als handel in koloniale waren. Inmiddels bestaat Coffeelovers uit 10 vestigingen; 7 locaties in Maastricht en in Eindhoven, Roermond en Nijmegen.

Coffeelovers is een klassiek koffiehuis met als grote voordeel voor medewerkers dat we een dagzaak zijn.

OPEN SOLLICITATIES
Momenteel hebben wij geen openstaande vacatures. Wil je graag een open sollicitatie sturen? Dit mag altijd! Stuur je cv en motivatiebrief naar personeel@blanchedael.nl tav Mireille Berghof.

barista opleidingstraject

Het barista opleidingstraject; een door Coffeelovers zelf ontwikkeld traject waarbij we je voor alle aspecten van het vak klaarstomen om een gepassioneerde barista te worden.

ONZE BARISTA’S:
– Maken contact met de gast en creëren loyaliteit.
– Kunnen een extractie beoordelen op smaak en aroma.
– Kunnen smaak bewust beïnvloeden door de parameters aan te passen.
– Maken glad en romig melkschuim en kunnen variëren met de dikte van het schuim.
– Beheersen ten minste drie latte art figuren: hartje, tulp en rosetta.
– Demonstreren in het bijzijn van de gast hun latte art.
– Weten en kunnen uitleggen waar koffie vandaan komt en hoe deze ‘gemaakt’ wordt.
– Werken netjes, ordelijk en hygiënisch en laten de machines elke dag netjes achter.
– Kunnen eenvoudige problemen met de machine en molens verhelpen.
– Zijn allround inzetbaar en kunnen openen en sluiten.
– Hebben voldoende commerciële aanleg om bijverkoop te realiseren en derving te voorkomen.
– Hebben naast de nodige koffiekennis ook voldoende kennis over thee en kunnen dit overbrengen op de gast.

SCA DIPLOMA
Na een introductie ga je onder begeleiding van je mentor aan de slag. Gewapend met je eigen barista box en handboek maak je ‘vlieguren’ achter de koffiemachine. Je noteert herkomst en smaken van de koffies en voert iedere dag metingen uit. Na 3 tot 6 maanden volgt een SCA-examen. Geslaagd? Dan ontvang je een diploma dat officieel erkend wordt door de ‘Speciality Coffee Association’.

Met je diploma op zak kun je als Coffeelovers barista aan de slag bij één van onze locaties. Indien je deze Employee Journey met ons aangaat dragen wij de volledige kosten (€ 1500,00) van je opleiding.

SOLLICITEREN
Ben jij enthousiast, wil je graag carrière maken als barista en in aanmerking komen voor dit unieke traject? Mail dan een korte motivatiebrief met c.v. (inclusief foto) naar personeel@coffeelovers.nl t.a.v. Mireille Berghof.